Vakuumpakning – professionelle vakuumpakkere og vakuummaskiner

Mange fødevarer får en længere levetid med en professionel vakuumering. Denne kan øges yderligere med MAP-pakning, hvor posen ’skylles’ med en luftart som eksempelvis nitrogen, der effektivt minimerer iltindholdet i posen.

Genpack har gennem syv årtier specialiseret sig i at udvikle og forhandle løsninger til effektiv pakning af varer i poser. For at kunne sikre en effektiv pakkeproces har vi udvalgt de mest driftssikre og brugervenlige typer af vakuumpakkere til professionel vakuumering.

Vælg typen af vakuummaskine her: 

Om vakuumpakning og valg af maskine

I udviklingen og fremstillingen af alle fødevarer er de tilført en værdi for kunden og brugeren, der skal bevares intakt frem til kunden kan tage dem i anvendelse. Dette sker med den rette emballering, og oftest med enten en vakuumering eller en MAP (Modificeret Atmosfære Pakning) eller en kombination.

Valget af den rigtige vakuummaskine til den specifikke vare klarlægger vores konsulenter i dialog med vores kunder, så alle faktorer omkring netop det specifikke emballeringsbehov identificeres ud fra størrelse, mængde, pakningshastighed, type af posemateriale, krav til validérbarhed eller mærkning etc.

Til pakning af blødere varer som fisk eller grøntsager vil en soft air vakuumering sikre produktet mod at blive mast og dermed miste værdi. Det gøres ved at vælge maskiner, hvor trykket kan vælges i forskellige programmer. Til den længere holdbarhed vælges ofte en MAP-løsning, hvor eksempelvis gasarten nitrogen pumpes ind imellem flere vakuumeringer, således at den rest af luft der vil være tilbage i posen vil være med minimalt iltindhold, og dermed forsinke de naturlige nedbrydningsprocesser. Til pakning af kød kan holdbarheden forlænges og farven fastholdes ved at øge iltindholdet til en meget høj andel af den tilbageværende luft i posen, omkring 70 – 80 %.

For at få en fin pakning, hvor den overskydende del af posen krymper sammen, som det kendes fra eksempelvis vakuumpakkede lammekøller, tilbyder vi tillige Dip-tanke, som sættes efter vakuummaskinen i produktionslinjen, hvor de færdige poser dyppes i efter vakuumering og svejsning. Denne løsning giver et mere præsentabelt produkt til slutkunden.

Til Life Science branchen har vi specielt udviklede vakuummaskiner, der er validérbare.

Vakuumeringen kan foretages med en vakuumsvejser, som kan give et vakuumtryk på ca. 70 %, eller med vakuumbokse, der kan vakuumere med op til 99,98 %. Begge typer kan fås med gastilslutning modificeret atmosfære pakning.

Boksene fås i mange størrelser og udformninger, fra kompakte bordmodeller, store gulvmodeller, dobbeltkammer bokse. Se de underliggende sider, eller kontakt vores konsulenter for rådgivning om den helt rigtige model.

Vakuumering kan også være en god løsning til en sikker og stærk emballering af industrielle dele og komponenter, hvor der med MAP kan sikres mod korrodering og den klassiske indsmøring i olie og efterfølgende afrensning kan undgås, til minimering af tid til arbejdsprocesser og erstatning af miljøskadelige olier og rensevæsker. Med vakuumering vil emne og komponenter også kunne pakkes mere kompakt, da der ikke vil ske nogen skade på en overflade, der er beskyttet i en kraftig vakuumpose.

Vakuumpakning anvendes tillige til professionel og sikker pakning af steriliseret beklædning til renrum, og af funktionstøj som branddragter og sikkerhedsbeklædning, hvor der er krav til at de i ren og klar tilstand fylder minimalt, og så det er sikret og visuelt identificerbart at det ikke er kontamineret.

Til en sikker vakuumering anvendes enten laminater eller lufttætte PA/PE poser, som Genpack også rådgiver om og forhandler.

 

Karakteristika for typer af vakuumpakkemaskiner

Vakuumsvejser

 • Medium vakuumniveau opnåeligt (op til 70%)
 • Hurtigere cyklustid - kun pakken suges
 • Posestørrelse op til 1310 mm maks. posebredde
 • 5 mm svejsning standard
 • Dobbeltsidet opvarmning (bi-aktiv) standard
 • Ekstern lufttilførsel påkrævet
 • Bruger en Venturi (tør) pumpe

Vakuumkammer / Vakuumboks

 • Højt vakuumniveau, der kan opnås 99,98%
 • Længere cyklustid - hele kammeret suges
 • Mulighed for soft air vakuumering for bløde produkter
 • Posestørrelse begrænset af kammerdimensioner
 • 3,5 mm dobbelt svejsning standard forsegling
 • Dobbeltsidet opvarmning (bi-aktiv) valgfri
 • Ingen ekstern lufttilførsel nødvendig
 • Bruger en Busch eller Becker (olie) pumpe

Se mere om de enkelte typer og modeller ved klik på de forskellige typer øverst på siden, eller kontakt vores konsulenter, for rådgivning om hvilken maskine til vakuumpakning , der passer bedre til jeres konkrete behov og krav.